Прилетіли ув Украйну
Іноземці в гості,
Подивитися, чи файно,
Мають люди прості.
У автобусі вмостились,
Рушили в дорогу,
Хоч би були помолились,
Бідолахи, Богу.
У сто першій у баюрі
Техніка заглохла
І де-факто, і де-юре,
Одним словом, здохла.
Вийшли гості на наш тракт.
- О, майн гот, - кричали, -
Чи нам сниться, чи це факт,
Чи тут воювали?
Поспіль сім разів бомбили
Цей асфальт-пелюстку,
Чи це так його стелили,
Мов поклали хустку?
Гід, аби лицем не впасти,
Перед іноземцем,
Не зізнавсь, що гарно красти
Вивчились туземці.
За державу, як базальт,
Став гостей супроти.
- В нас такий тонкий асфальт,
Бо ми патріоти.
Поясню: асфальту цього
Стелимо так бідно,
Щоби бачити крізь нього
Завжди землю рідну.
|