На пологи пізно ввечір Гриць привіз дружину.
Ніч не спав, крутився, мучивсь. Мав на те причину.
Зранку він бігом в лікарню. Вперто в двері стука.
Наче сплять усі медсестри. Тихо, ані звука.
Гриць на нервах. Ходить кругом. Дзвонить по мобілі.
Врешті вийшла пишна пані. У халаті білім.
В список глянула швиденько. Важна і спокійна.
Каже: - Є! Усе в порядку. Народилась трійня.
Гриць із лоба витер краплі. Ледве дише наче.
Серце в грудях як здуріло. Тисне, дико скаче.
- Що ви скисли? Це ж на щастя. Врешті дочекались.
Я б на вашім, хлопче, місці вже б давно скакала.
Кліпнув той: - Чого скакати? Що я дурень повен?
Курям на сміх. Що й казати. Тут же перший поверх.
|