Вчить ворона курку стала: Хочеш жити ліпше?
Треба думать головою. Все робить мудріше!
Квокчеш, бігаєш, нервуєш. Щось шукаєш вічно.
Треба жити так, як інші. Вільно, легко, ситно.
Ваш господар має дбати. Все ж йому видніше.
Вам курник новий потрібен. І курей побільше.
Значно краще годувати. То велика праця.
Отоді нестимуть кури добрі, гарні яйця.
Ну і хтось, як я, розумний, мусить керувати.
Бо без нагляду й поради годі й мордуватись.
Курка слухала, кивала й шепче їй несміла:
- Як не як, а треба півня. Бо не буде діла.
Керувати хоче кожен. Паном над юрбою.
Мало тих, хто впрягся й тягне. Мудро, з головою.
|