Кошеня спіймало муху, Розмірковує собі, Притуляючи до вуха: - З’їсти муху або ні? Якщо з’їм цю муху сам – Не наїмся зроду; Якщо цуцику віддам – Матиму нагоду: Матиму нагоду З цуциком погратись, Буду в того цуцика Гавкати навчатись. Цуцику, мій вчитель, Дуже добрий друже, Ти як гавкнеш дзвінко – Я лякаюсь дуже: Пригинаю вуха, Піджимаю хвіст. – Цей друзяко-цуцик Має добрий хист. Ні, піду до мами, Муху їй віддам. Хай змастить сметаною – Муху з’їм я сам! Літо 1995 р.
|