Згідно Конституції (ст.75) єдиним органом законодавчої влади в Україні є Верховна Рада. Рада шостого скликання на корабель схожа Де зібралася непотріб, ні нащо на гожа. Тридцять, сорок депутатів добре справу знають - Решта лише кнопки тиснуть і про своїх дбають. На кораблі стерновий є, що крутить штурвала, А у Раді аж три таких - одного замало. Самий старший Голова є, він Спікером зветься То ж рулює він Радою, як йому прийдеться. Корабель тримає курс свій, як компас покаже - Спікер Радою рулює, як Регламент каже. То ж буває, трапляється, хоч Рада не дзиґа, Так він крутить Регламентом, немов сонцем циган. Ще потрібно, щоб спікер був сивий і з волоссям, Бо був лисий, молодий - йому не вдалося. Рада зовні може трохи вулик нагадати: І там гудуть, і тут гудуть – різні результати. Бо до вулика всі бджоли купу меду носять, А із Ради депутати закони виносять. Бджоли самі свій мед їдять ще й людей годують - Депутати ж споживають й лише себе чують. Від них користі не видно, а тільки витрата: Депутати – антибджоли, антивулик – Рада. Дуже є не досконала пропорційна форма До якої привела нас остання реформа Конституції Вкраїни. Бо забрала право Обирати й буть обраним в громадян держави. Депутати всі кричать: – «народні обранці»! Хто вас, люди, обирав? Які такі ланці? Хто вас бачив у тих списках закритих, партійних? Дочок, синів, охоронців і коханок мрійних Олігархів недоторкних, акордеоністів Від всіх партій безідейних і від комуністів. Змагаються в словоблудді та пишуть закони, Що один в них бачить чорне, а інший – червоне. Горлодери, шкуродери, прищі ви багаті У народу України, дармоїди кляті. Бо в країні Україні так давно ведеться, Що все крадуть, що державне і народним зветься. Всі хватають. Все, що зможе посада надати, То й те тягнуть, все державне. Тягнуть й депутати. Той трубу, той газ, той шельфи, інші землю й ріки. То ж беруть всі. Не беруть лиш безрукі каліки. Так за люд вкраїнський дбають, так його вже люблять, Що, того дивись, в обіймах затиснуть, загублять. То пів року їх не видно, а то, як зберуться - В кулуарах цілуються, а на людях б’ються. Гасла різні вивішують, з кульками гасають, То трибуну заблокують, мікрофон зламають. Що й казати – коли Рада до купи зійдеться, То таке там витворяють, що весь світ сміється. Добре вийшло б для народу й не було б образи, Щоб цю Раду скоротити хоча б у два рази. І хоч в партіях усіх є люди симпатичні - Вибирати за списками не демократично. 27.04.2010.
|