Весна на вулиці красна. Листок календаря сіяє. Про жінку мовить нам сповна, Про свято сповіщає. Ще вчора пізно у ночі, Пиріг спекла на свято. Хотілось буть на висоті, Смачним почастувати. А зранку купа справ зове, То пічка, то дитинка, Та й в стайні голосно реве Не кормлена скотинка.. Хутенько хату підмела, Поскладувала речі, Та й не забула пару раз, Заглянути до печі. Щоб було чим почастувать, Щоб було що й підняти, Коли прийдуть поздоровлять І жінку прославляти. Рікою ллється вже вино. За жінку треба встати! А де ж це жінка? Та пішла худобу годувати. Ось свято добіга кінця, Вже й гості розійшлися. Зникає усмішка з лиця І руки налилися. Ще треба все поприбирать, Укласти спать дитину, І шану Богові віддать, За прожитую днину. Святе для жінки слово МАТИ. Родить, ростить і годувати Її предвічне ремесло, А свято було і пройшло…. Така вже доля нам дана, Та й що тут і казати, Не може жіночка сама Це свято святкувати.
|