Я свою найпершу
щуку
Попід хатою
зловив,
Щойно з Вишеньок
на луки
Стрімко втік
Дніпра розлив.
А рибина
товстопуза,
Я так думаю
тепер, -
Сприйняла в
страху калюжу
За одне з мілких
озер.
Причаїлася на
нерест
Просто в нашому дворі,
Та злякав бабусі
вереск
Всю родину на
зорі:
- Подивіться,
що за привид
Од води жене
гусей,
Бо вертають
галасливо
Ті з подвір’я до сіней!..
Дід схопив
одразу вила,
Я – в хліві
знайшов граблі, -
Спини нам
перехрестила
Вслід бабуся звіддалі.
Поки дід мій
край городу
Розперізував
штанці, -
Вигріб швидко я
колоду
Наїжачену – в
лусці.
Рибка плавала в
калюжці
Кілограмів десь
на сім, -
Отже в хаті
пахла юшка
І котлет хватило
всім.
09.03.12
|