Ходить дівчина
Іванка –
На ній гарна
вишиванка.
Нитки чорні і
червоні,
Мов струмочки
невгамовні.
Мерехтять,
перетікають,
В визерунках
завмирають.
Чи не з того у
Іванки
Сяють щочки, мов
світанки.
Вічки сині, мов
волошки,
І під колір їм
серьожки –
Синь-небесні
бірюзові,
Неосяжні і прозорі…
Губки алі, мов
корали,
Зубок перли їм до
пари,
Носик крихітний
кирпатий…
Як таку не
покохати!
Я давно її кохаю,
Та її це не
торкає..
Я давно про неї
мрію,
А вона не розуміє
Що сумую, потерпаю,
Що дійшов уже до краю.
Та їй що? Вона сміється,
А сама, мов
пісня, ллється
А сама, мов сонце
сяє…
- Я не скоро
покахаю.
Є один в душі, що
сниться,
Та коли ж цей сон
здійсниться,
Та коли ж із ним
зустрінусь,
І навіки з ним
залишусь?
Не тужи ти так за
мною,
Невблаганою,
чужою.
Десь тебе чекає
рідна,
І ласкава і привітна.
Ти давно їй вже й
наснився,
Але поки ще не
стрівся.
Не сумуй, а
дочекайся
І до мене не
чіпляйся!
--- Ходить дівчина
Іванка…
Ой! Сумні мої
світанки!..
Грудень 2012.
|