Тече вода з-під каменю,
Бурхлива, завзята,
Нагадує – час мені
Іти мандрувати.
Піду слідом за водою,
Зітхаючи з горя,
У обіймах із журбою
До синього моря.
Сяду там у білий човен,
Розгорну вітрила,
І зітхну, що не зі мною
Моя любка мила?
А вона мов пташка, б’ється
Батечка благає,
Та той лютий і без серця
На весь дім гукає.
-Довго в дівках засиділась,
Час іти до шлюбу…
Ось і піде до весілля,
Як ідуть на згубу.
Буде сльози ручаями
Всі дні проливати,
Буде потай у нестямі
На шлях вибігати.
Буде в неї кожна днина,
Гіркіша полину...
На той час в морських глибинах Я вже і загину.
6.05.2013
|