Перлини
(Антоній і Клеопатра)
Перлину у вині
Піднесла ти мені.
(О, світ очей! Думок моїх цариця!)
Із теплих взяв долонь…
Божественний вогонь
В бокалі і в очах твоїх іскриться.
Лиш глянув і зомлів.
Чи видалось мені?
Як ви одна на одну дуже схожі!
Перлина та, морська
І ти, красо людська, -
Обоє не прості творіння Божі!
Чарівний погляд твій
Із-під пухнастих вій
У серці запалив яскраву ватру,
Мій світ перевернув.
І раптом я відчув:
Від нині я твій раб! О, Клеопатро!
31.05.2013р. Пилип Тихий
|