Вірний шлях Напомаджені губи червоним, Йдеш неквапно по рудій дорозі, Над головою гомонять ворони: Зарадити тобі вони не в змозі. Все життя, як місяць – на одинці, Не спинити вже упущений трамвай. Й не напитись із засохлої криниці, Бо вода затихла в ній – і край. Йдеш вже довго, не поспішаєш, Вітер потріпав твоє волосся, Кого зустрінеш – не спитаєш: „Як тобі весь час жилося”? Проходять дні, минають ночі, Тебе вже осінь кличе в гості. Такі спустілі й витравлені очі Не віднайдуть стежини серед злості. Люди! Намалюйте вірний шлях Сліпій і непокірній пані. Проведіть серед густих, тернованих кущах, Хай збагне, що не в безвихідному стані. Каміння кидатимуть в тебе – не лякайся, За життя боротись треба – не зламайся. Широка дорога – можливостей більше, Вузької стежини дістатись трудніше.
|