Три крапки. О прекрасна єдина кохана, Якби знала ти, як я люблю, Як кохаю тебе до нестями, Ти відкинула б гордість свою. Ти відчула б за спиною крила, Ти жила б на Землі, як в Раю, У обійми упала б щосили, Якби знала ти, як я люблю. Я пишу, а кохати не вмію, Я по-трохи збираю зірки, Щоб колись їх віддати тій мрії, На яку я молюсь всі роки. Ти укотре назвеш мене другом, Ти втечеш від розмови ізнов, Моє ж серце затиснуть потуги Й на папір упаде моя кров. Вона виллється в вірші чи в прозу, Що, без сумніву, будуть сумні, Бо душі не обманеш прогнозом, Вона чує, як важко мені. Я сміятся з болем навчився, Моя маска зачерствіла в сміх, Я для тебе у світ народився – Ти прости мені, мила, цей гріх. Ти зім’яти цей вірш право маєш, Просто кинуть в смітник без жалю, Та ти менше мене не кохаєш, Ніж тебе я, ..., люблю. 1.07.2001 р.
|