ВОВЧИЦЯ Я, напевно, в минулому вовком була, Бо, буває, таке проти ночі насниться: Ось стоїть, повернувшись лицем до села, Чорнобура, як ніч, кароока вовчиця. Що забула вона близ людського житла, Бо ж на живність людську нападать не годиться. І хитнувсь її хвіст – чорнобура мітла – То очима когось все шукає вовчиця. Люди зовсім не схожі на них, на тварин, Ані рогів не мають, ні кігтів, ні крилець… То чому ж полони в її серце один, Чимось схожий на вовка самотній мисливець. І зустрілись вони на стежині вузькій. І дивилась вона йому в очі сміливо. І не вірив мисливець удачі своїй – Чорнобура вовчиця з очима, як сливи. І з мисливським азартом натягнуто лук. А вона сто разів би могла захиститься, Та не зрушила з місця, і смерть з його рук Як найбільший дарунок прийняла вовчиця. Задзвеніла стріла у напрузі тугій Може все – таки краще умерти на герці? Та рука , що повинна б ласкати її, направляла стрілу у закохане серце. Прокидаюсь зі сну, а у грудях болить, І до самого ранку мені вже не спиться. І живу я життям – що упору завить, І оскалити зуби, зовсім як вовчиця. А буває іще, хоч який з того толк, Коли слух, мов у звіра, в мені загостриться. Чую я, як кричить людським голосом вовк І нагадує чимось нічного мисливця.
|