Маленька жіночка під зорями стояла,
Благала зіроньку у небі показати,
Вона кохала, так мене кохала,
Ну як було й мені не покохати.
Вона руками заплітала зілля,
Вона очима напускала чар,
Я знемагав, неначе на похмілля,
І пив узвар, із вуст її узвар.
А небо мліло і котились зорі,
Із ночі в ніч, в незвідані світи,
Де ми топились у нежданім морі,
Бо вислизали із-під ніг мости.
Бо вислизали з-поміж днів благання,
Не кидай, розум, ти від нас не йди,
Та марно все, лишилося кохання,
І ми між неозорої води.
І ми, і небо, і Господь сердитий,
За віхолу з-під посивілих скронь,
І світ наш, тепло-тепло так умитий
Душі дощем зі сплетених долонь.
Прости нас, Боже, за гріхи й огріхи,
Пробач, як можеш і як воля є,
Не забери лиш зоряної стріхи,
Де серденько жіноче і моє.
Маленька жіночка під зорями стояла,
Вони в очах її горіли і палали,
І плакав Бог, і музика не грала,
Все затихало, жіночка кохала.
|