Можна я незабаром помру?
- Ти промовиш, що це ахінея?
Я зустрів уві сні свого суму сестру,
Танцював усю ніч із нею…
Вона так обіймала, до краплі душі,
Пригорталась до серця щокою,
І просила читати до скону вірші,
Бо не має без мене спокОю…
Чарував її лик, шепотів до мурах
Про любов нескінченну і вічну,
Що в мені завмирав мій самотності страх,
І не бився вже більш ішемічно…
Теплоти не було, тільки тиша і ніч,
Піді мною щасливі, без мене,
В тому суть вся мабуть і у тім уся річ,
Щоби вчасно подітись зі сцени…
Я хотів почуття і взаємності благ,
Віддавався, здавалось, до щерті,
Ти пробач мої хиби, хоча б у думках,
Бо кохаю тебе до смерті…
|