Олександр ГУНЬКО
*
* *
Заломились
дороги. Стікаються обрії рвійно.
Небеса
нависають над садом ампірно.
І
сплітають дерева свої переможні обійми.
І
полощеться вись в моїх жилах підшкірно.
Ці
слова — неозвучені крила заручин.
Ці
думки — нерозлущені бубки чекання.
Я
тобі заплатив за холодні крижини
відлучень.
Я
в тобі розтопив остороги сакральні.
Підіймись
над склепінням бентежних означень.
Заховай
в задзеркалля свої поєдинки.
Ти
тотожна печалі Кассандри. Одначе
Нам
на душі лягли хризантем валентинки.
|