Наостанок
Якби мені колись сказали,
Що в світі краща жінка є, -
Не знало б горя та печалі
Зболіле серденько моє!
Якби тобі кохання мало
Мого в житті весь час було, -
Сьогодні б ти не відчувала
Його негаснуче тепло.
Якби твого не серця дотик
- Своє закрив би на замок.
Повір, що місяцю нудота
У тьмі сіяти між зірок.
Якби в твоїм бездоннім зорі
Не потонув би погляд мій, -
Уже давно зотліли б зорі
В моїй байдужості сліпій.
Якби мені відкрили очі
Чужі світанки голубі, -
Я оминув би твої ночі
І не співав весь вік тобі.
Якби мені зустрілась інша, -
Давно чуттями охолов.
І не писав би нині вірші,
Неначе в юність - про любов!
|