Я повернусь, без сумніву, вже іншим, Не ті вже будуть струни й голоса. Бог знає, може кращим, може гіршим, Та вже не віритиму я у чудеса. Я повернусь! Так тихо, непомітно, Мов рись, яка чатує жертву. Прийду я тихо, як вранішнє світло, Як старість, як весна і як молитва. Я повернусь! Як вітер шквальний, Як злива в літній день, як буря. Я приголомшу, я другий, я інший! Я – свято, я не темний будень. Я повернусь! Назад не буде шляху, Не буде слів ані «прощай», ані «привіт». І наплювати вже на пересуди й знаки, Я тут! Я поруч! Я – навік! Я повернусь!..
|