У вирі коліс розлітається листя, Що пада з дерев різнобарвним дощем, Де бабине літо, дзвінке й променисте, Окутує ліс дивотканним плащем. Блукає в туманах холодної рані Розбуджений промінь осінньої дня. І нитки доріг пролітають в екрані Переднього скла надстрімкого коня. В обличчя духмянить паркою ріллею, Що лине у далі розкиданих сіл. І я пролітаю дорогу зорею В розмасі пожовклих і змучених крил. Летіть журавлі наді мною у вирій В краї, де тепло і немає зими... Я з ними тікаю - сьогодні ж бо, мила, Відчув я холодність. Кохання мов сни - Так швидко зникає в бурхливому русі, Бо стільки принад, як спокуса манять. Ти вже не кохаєш і ріже у вусі Твоє "не люблю...", "його губи п"янять...". У вирі коліс розлітається листя... Дощ вдарить у скло, мов прозора сльоза... Дорога, неси мене далі від місця, Де вогник любові згорів, мов гроза...
|