Коли відокремились тихо
Від гурту хмільного удвох, -
Із суміші смутку і сміху
Зіткали ми наш діалог.
Про перші цілунки невмілі,
Весняної ночі в саду.
Як іншого ти полюбила,
Не знаючи те, на біду.
Хоч доля уперто штовхала
До мене під друзів смішок,
Бо в ніч на Івана Купала
Піймався мені твій вінок.
Про те, як плели небилиці
Від заздрості товариші,
Коли я подавсь до столиці
З жагою до знань у душі.
Ми довго соромились, горді,
Сказати взаємно: - Прости!..
Хоч знали, що зараз у моді
Підводити давні мости.
Засліплені місячним сяйвом,
До ранку брели вздовж ріки,
Стеблинок милуючись майвом,
Схиливши щоку до щоки.
Печалі сьорбнувши немало,
Для втіхи знаходили мить
Під вербами в травах прив’ялих,
Де нить павутинна бринить.
І я у відвертій розмові
З тобою удруге на днях,
Кохання побачив раптово
До себе в жіночих очах.
|