***** Самотній пляж, вже осінь пізня, Пустинний берег міста Судака. Штормило море, немов пісня, А я йому розказував вірша. А вітер, знай, собі сердився, Що не згадав про нього я. Він з хвилями об берег бився… Аж тут з’явилася зоря. Вмить стихло море, що й казати, Замовкнув вітер з темноти, Я запитав як зірку звати, Це була, Галю, зірка – ти. Зоря сіяла так яскраво, Мені снаги в житті дала. Таких світил на світі мало… Проміння їх - частка тепла. Як світиш ти, росте калина, Край в вишиванці розквіта, Бо там, де ти – прекрасна днина І не буває в світі зла. Бо там, де ти, дрібненький дощик, Веселка світлом виграє. Бо там, де ти, вариться борщик… Лиш ти на світі така є. Бо там, де ти лелека в’ється, Вода з-під каменя дзюрчить. В очах твоїх душа іскриться І серце щире стукотить. Бо там, де ти, там Україна, Пшеничка з зерна пророста, Там пісня лине солов’їна І книга пишеться свята.
|