СУМНА ЗОРЯ Сумна зоря тиха і терпляча, Неначе стала на обрію землі, А до неї хмара горнеться і плаче, І щось гірке нагадує мені. Ані в собі, ані навкруг, Його з нудьги збагнуть не можу, Воно липке, як той недуг, Який пристане і дарма тривоже. Мовчить душа, буя печаль, І в тихому полоні закуті почуття, Веде на суд у невідому даль, За їх відкрите і відверте каяття. Чому так стрімко поривань зникала? Чому в душі їй місця не знайшлось? За що її нудьга моя ламала? Чому усе в такій образі відбулось.? І дух зотлів, і красота пропала, Немов ніякої любові й не було. Зоря сумна мене не врятувала, Бо знов незване диво прибуло Ось, я з тобою спочивать не буду, І твій спокій у не спокій заведу, Затьмарю сподівань твою повсюди, І все сердешне по закуткам розведу. . Сумна зоря тиха і терпляча, Схилилася додолу у глибоку темноту, Тепер сердечко вже за нею плаче, Бо як йому вернуть любов і красоту.
|