К. Н…
Ледве гілочка в шибку постука,
Обриваючи сон дочиста, -
За тобою печаляться руки,
Спрагло терпнуть без тебе уста.
Коли серце од серця окремо,
Як дві зірки у сизій імлі, -
Я німію, кохана, од щему,
Наче звук у посохлім стеблі.
Без цілунків і ласки твоєї,
Почуваюся птахом без крил -
Покружляю листом над землею,
І лягаю додолу, як пил.
Все оскома самотності крає
Мою душу і серце скребе -
Задивляюся в далеч безкраю,
Та не бачу, не чую тебе.
Лиш повітря легке коливання,
Ніби жданого подиху рух, -
На холодних щоках до світання
Непокоїть і тіло, і дух…
17.07.11.
|