пане. Іване, чаруєте різнобарв"ям образів! душа летить на зустріч Вашій поезії... Перший катрен взагалі досконалий! От якби ви взяли його структуру і продовжили з тим ритмом і далі вірш.Ви ж можете, це точно!
Я п*Ю твої сльОзи терпкІ і солОні, 12 скл. Я чУ-ю твій пОдих, цілУю вустА. 11 Збираю волосся русяве в долоні, 12 А груди вже гріє, твоя нагота.. 12
Ось так в такому ритмі і мало би продовжуватися далі, але Ви дуже змінюєте ритм- це підводить Ваші вірші.
Хмільні меди вуста манили, (от бачте тут вже 9 , а меє бути 12) Жагу оту, без надлому , без зусиль, Земля з глибин уже живила , Так вона нектар збирала звідусіль. (тут 11)
а меє бути чітко 12/ 11- 12/ 11 і тільки часом, дуже рідко, можна дозволити десь один ,чи два рази у творі ритм, коли на це є вагомі причини. Прошу Вас, спробуйте удосконалити свої твори!
ПАНІ РОКСОЛАНА. Я згодн з вами повністю. ЩИРО ДЯКУЮ ЗА ПОРАДУ. Але вірш писався для пісні. І куплети будуть приспівом. Так має бути,хоча коли та пісня напишиться. Спасибі вам сердечне.
Я рада за вас,п.Іване, бо в цьому вірші вам, удалися вже цілих три катрени. Перший, про який вам так гарно пояснила,п.Руслана, і два другі, що починаються "Хмільні меди..." Хоч вони різні за будовою, але звучать прекрасно. Уже мабуть прокидається розуміння.Ви кажите, що це пісня, так тим більше у вірші повинні чутися такти, інакше дуже тяжко підібрати музику і перший катрен "Хмільні..." тому приклад. Тут ви видержали розмір, але ритму немає і тому треба трошки допрацювати.Повернемся до пісні. Так, одні слова можуть мати свій розмір, а присьпів другий, але у вас не так. У вас перший катрен розмір 12,11,12,11, а третій і п'ятий - розмір одинаковий 11, отже треба щось робити, і все таки я за вас рада.
Гарний вірш, пане Іване, але я приєднуюсь до пані Роксолани та пані Катерини в тому, що його треба вдосконалити. На недоліки вже вказано, а Ви подумайте, попрацюйте над твором. Бажаю успіху! Усе у Вас вийде, навіть не сумнівайтеся!
Головне , що серце каже, яка пристрасть горить там, Чи загасять водоспади, те, що коїться в думках. Хай зимою буде літо, восени весна в квітках І щасливі будуть люди, бо кохання дарить нам.
ПАНЕ МИКОЛАЮ.ДУЖЕ СЕРДЕЧНИЙ ДУШЕВНИЙ КОМЕНТАР.ЩИРО Й ЩИРО ДЯКУЮ.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")