Мов
у театрі, грають два актори
Печальну
п’єсу про любов і біль,
Наш
діалог. Мовчу, а ти говориш
Про
те, що рушив вже автомобіль
Або
літак, в якому, може, завтра
Ти
полетиш у сонячний Мадрид,
Сказавши
тихо: «Випала так карта»,
Відкривши
світ фієсти та корид,
Ти
надішлеш одну мені листівку,
В
якій твій сміх, в якій моя печаль,
Напишеш
щось веселе…Хоч і гірко,
Ти
спробуєш розбавити мій жаль
Словами
щастя. Чи, можливо, інший
Сценарій
нам напише сценарист,
На
роль з тобою, кращий або гірший,
Та
замість мене інший вже артист.
Тоді
я буду максимум дублером
У
пристрасній про тебе опереті,
Або
ніким. Хоч був твоїм суфлером
В
ту мить, коли зіграли ми в дуеті
Трагедію
Шекспіра. Так реально
Ти
говорила ті нестримні фрази,
Комедія
змінилась на брутальну
Містерію.
Та хто кого образив
Вже
не згадати. Тож пробач, кохана,
Прийми
мій поцілунок, дотик ласки,
Нам
розлучатись, як на мене, рано,
Тож
будь зі мною. Ця любов без маски.
|