Дякую Вам,пані Катерино, за відгук та коментар.Цей вірш написаний як пересторога,на мій погляд,суспільству і кожному із нас,щоб ми відходили і очищались від гріха та становились на шлях праведності та спасіння.Інакше нас очікує агонія.За приклад взято біблійний сюжет знищення Содоми і Гомори.Ваш оптимізм додає мані впевненості,що ми до такого не дійдем і Господь помилує нас.Успіхів Вам та натхнення.Радий Вас бачити.
Зла і гріхів у нас чимало, але земля, слава Богові, ще не горить, і я вірю, що не горітиме ніколи... Останній праведник? А чому? Ні, це не так... Праведників у нас є багато... І з кожним днем їх стає більше, бо нині ера Святого Духа... І той, хто несе Його світло, хто живе за Його Законом, той вартий зватися праведником... Осяяння і наснаги!
Дякую Вам,пане Іване,за відгук та зауваження.Вірш написаний як пересторога всім нам від подальшого гріхопадіння.Звичайно,що цей світ тримається на праведниках,Становиться їх більше чи менше судити Господу,не нам.А що земля горить,то сказано образно.Хіба,правда,Чорнобиль і Фокусіма не є цьому підтвердження?А природні катаклізми? Взагалі,я поділяю Ваші оптимізм та віру.ДякуюВам,ще раз.Заходьте ,будьласка,буду радий Вас бачити.
Ні, і нам теж... Кажуть, праведник - це людина, як займає правильну позицію згідно Слова Божого... А святі? Хто вони? Чи є вони поміж нами, серед наших знайомих і друзів? Звісно, що є... Це люди, які випромінюють світло, або носії світла... Я раніше думав, що це люди абсолютно безгрішні, тобто ідеальні... Але ж таких просто не існує, бо ідеальний тільки Бог... Успіхів і творчих радощів, п. Олесю!
Дякую Вам за пояснення вашої точки зору.Я не претендую на істину.На мій погляд, то святі,це є люди які своїм подвижницьким,стражденницьким земним життям заслужили в Бога дарованої вічності в Раю,а праведники,то це послані Богом на землю суги,котрі своїм прикладом показують нам грішним, як правильно жити у вірі.Творчих Вам успіхів та натхнення.
Коротко і дуже гарно написано, правда не думаю що вже прийшов час, коли залишився лише один, останній праведник. Розумію, що повторився, що ви вже пояснювали, що це пересторога, але все ж слів не викинеш, може амінити слово - останній?
Дякую Вам,пане УКРАНе,за відгук та коментар.Це вірш-пересторога, і я в ньому навмисно згустив фарби та стиснув у часі,щоб зробити його більш гострішим та актуальним.Звичайно,ми ще не дожились,слава Богу, до такого стану,але все може бути,якщо ми не зиінимо свого життя на краще, праведніше Успіхів Вам та Удачі.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")