В полоні вже
листочки всі опалі,
Вони – лише заручники
зими,
А ми з тобою в’язнями
моралі
В тюрмі законів
вчора полягли.
Ми сяяти іконами не
хочем,
Та совість забирає
у полон,
Сьогодні знову
скоїли ми злочин,
Немов для нас немає
заборон.
Все дуже просто – стукає
як двадцять
Здається, волі мов
немає меж,
Та душу вбити нам
повік не вдасться,
Безсоння вкотре. Як
тут вже заснеш…
Спокуси змій не раз
повиє тіло,
Солодшим заборонений
є плід,
Вночі сьогодні
стало зрозуміло –
Робити дещо
все-таки не слід.
І кожен день свята
небесна варта
Оберігає людяність
від зла,
Дилема: що
потрібно, що не варто,
Мов перший сніг,
непрохано прийшла.
Довкола грудень
стріхи замітає,
Ми знаємо – це точно
неспроста,
Я вірю в нас. Ми
досягнемо Раю,
Життя почавши з
чистого листа.
|