Не зачіпа́й журли́вого всевла́ддя,
Що ви́зріло в обі́ймах мокроти́,
Коли́ кроку́є се́рце від безла́ддя
У я́блучні розли́ви доброти́.
Пожухли в полі полинові хвилі,
Колише вітер безнадій журбу.
Минуло літо, досягнувши цілі,
Зачала ж нині осінь ворожбу.
Загас вогонь серпневого буяння,
Розта́нули наді́ї, душ надло́м.
Тужлива пісня журавлів остання
Усе при́спить й розта́не за
село́м.
І тільки вечір cпеленає думи,
Жури́ розкри́лля тихо обгорну́...
Не зачіпай її пожовклі струни,
-
Я пі́сню лі́та в сни нам заверну́.
|