В цьому безмежно прекрасному світі,
Де мерехтять міріади вогнів,
Ваблять красою таланти і квіти,
Я - лиш пилинка. Повірте мені.
Крихітна і незавидна пилинка,
Що "животіє" в суспільстві, "на дні",
В сонячнім світлі сяйне, як перлинка,
Й щезне безслідно в захмарені дні.
Всюди існують подібні пилинки.
Їх не побачиш в темнОті нічній.
Промені сонця з них зроблять перлинки,
Схожі на ті, що у морі, на дні.
Прим. Вірш перероблено з врахуванням слушних зауважень читачів.
|