Всі науки, релігії, філософії призвані виправдовувати зверхність однієї людини над іншою (рабство духовне, моральне, матеріальне,) пропагують життя за чужий кошт. Тому й вільні в цьому світі тільки божевільні. Ваш чудовий твір надихає на роздуми не зовсім приємні всім. Пропоную дещо змінити: "гівно" на "лайно" смисл і рима зберігається, а вислів більш літературний; "безкраїй"- мабуть одруківка, останній рядок на "...отоді вже, податись куди?"
Я Вас в усьому підтримую, бо й сама теж над тим задумуюсь. Я прийшла до висновку, що не треба придумувати, крутити, перекручувати своїх людських законів, а жити по тих, що Бог дав.
Світ ніколи не був праведним, та навряд чи й буде колись, бо, навіть за біблійними канонами, ми є вигнанцями з раю, сиріч, відлучені від праведності, аж доки не дозріємо душами між даної нам кари. Напевно, треба творити свій праведний світ у власній душі, тобто старатися менше нею кривити. Це навряд чи зробить праведним світ, але нас бодай перед самими собою хоч на йоту, а зробить чистішими. Гарний вірш, спонукає до великих роздумів.
Я все ж вірую в людину , в сутність серця яке живе правдою , але цю віру треба вкласти у життя кожному ( ясно тим хто хоче правди , а не брехні ) бо інакше - зло буде керувати світом ( так як зараз і є ) а хіба не може бути інакше , хоч життя завжди було і є - БОРОТЬБА ! Моя мама казала - життя це боротьба , бо інакше життя просто нема !
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")