Могутній яструб з мітким оком, сів на березу ненароком. Сховав важкі, великі крила, і мов голубка сизокрила, затих... Живе той погляд ночі, такі великі, чисті очі, він бачить все, і чує шорох, що ненароком хитрий ворог, підкравсь... Видніється рум`янець сонця, проміння скаче у віконця, а яструб впав неначе в сплячку, хоч вітер похита гилячку, а він на місці... Знову нічка, а він немов згоріла свічка, намісці... Місяць ясний! Той птах могутній і прекрасний, немов прикутий до гілля. Не злетить з місця. Пам`ятаєш, як вільно полем він літав, та своїм дзвінким криком усіх навколишніх вітав? Неначе долею забутий, немов образили його, але цього він нам не скаже, бо болем серце загуло. В польоті він могутній яструб, а в серці ластівка мала. Неначе серденько забилось, поворушивсь великий птах, і впала ластівка додолу, а не могутній сизий птах.
|