КУРСОРИ
* * *
Провайдера кликали
в гості?
Готуйте гранатовий
сік.
Підкине він гру вам
у простір —
Останню забаву для
всіх.
Він стане за ширмою
часу,
Здмухне з провидіння
сльозу,
Погляне в безодню
зірчасту
І викличе з неба
грозу.
І там, де здригаються
вежі
За межами всіх
поколінь,
Невидиме око
простежить,
Щоб ви не майнули у
тінь.
* * *
З
моєї поштової скриньки
Тобі
не надходять листи.
Сьогодні
я виставив лінки
На
сайті, де паришся ти.
Можливо,
і знов не помітиш
Моєї
відсутності блог.
На
ньому засвічений Фірташ
І
зовсім засмучений Бог.
Я
- постер. Тому на посту я,
З
якого не можна піти.
Це
простір зі мною пустує
Чи
з простором граєшся ти?
* * *
Нас
так багато на версту,
Що
бути плідним непомітно.
Але
навіщо треба тут
Гасити
сутінками світло?
На
сайті з ніком oligarch
Я
вибрав теги для мовчання.
Мені
давно по самий карк
Ця
віртуальність визначальна.
Але
уже, мов ручаї,
Течуть
вінки по небокраю.
І
всі безмовності мої
В
мені самому помирають.
* * *
Як дивно збирати невипиту каву В
архів свого смутку, в альбом забуття. І
долю свою, нерозчинно-гіркаву Гадати
на гущі холодних нестям.
Твоя філіжанка застигла в надії, Що
хтось обпече її кропом жаги. Але цей
напій вже ніяк не подіє, Хоч в нім від
сльозини твоєї - круги.
В
кав'ярні на розі облуд і святилищ, Де
очі твої, наче зорі в раю, Усі сподівання
мої розчинились. ...Тому я розчинної
кави не п'ю.
* * *
Хочеш
шаленого трафіку?
Видай
бажань безліміт.
Більше
не будеш за графіком
Клікати
зорі з орбіт.
Хочеш
сесійної швидкості?
Ось
твій акційний пакет:
Пересторога
від бридкості
До
усього, що без net.
Можеш
стрілять з насолодою
В
очі примарних вовчиць.
...Світ
із печаттю холодною
Так
віртуально мовчить.
* * *
Комп'ютерний
лікар Живаго
Чаклує
над смутком моїм.
Він
знає, якої відваги
Я
вперто не п'ю і не їм.
Він
знає, з якої причини
Зачинені
вікна в мені.
І
жодного він не відчинить,
Докіль
не розчиниться ніч.
Докіль
не відкриється знову
У
надрах моєї душі
Жахна
таємниця про змову
Мовчання
у всій Мережі...
* * *
По
всій прецесії - курсори.
І
точка спротиву - бігмак.
І
сам собі не скажеш sorry
За
чийсь невитончений смак.
Згорни
світи і вимкни зорі -
Для
них умовностей нема.
Твоєї
істини love story
Не
розкодує і пітьма.
Клади
на ваги Сонця атом.
Твоє
призначення - не фатум,
А
вічне право на любов.
Коли
зійдеш у царство тіней,
Тебе
душа твоя зустріне
І
поведе до світла знов.
|