Що той вірш?
Що той вірш? То побрехенька.
Може кожен написати,
Зосередившись добренько,
Тільки б риму упіймати.
Написати може кожний
Та не кожному вдається
Ухопити тонкі струни,
Натиснути там де треба
На лад, що лежить на грифі,
І мелодію чудову
На світ Божий народити.
Ту, що ллється, немов річка,
Мов пташина в небо лине
Й піднімається до Сонця,
Стрімголов летить донизу,
Зазирає прямо в душу,
Пестить ніжно кожне серце.
А по тілу насолода
Розтікається повільно
І важкими стають віки,
Й опускаються донизу…
Або ту, що маршем грізним
Проникає в кров гарячу
Й по всім тілі розганяє,
Розпрямляє никлі плечі,
Ставить гордою поставу,
Заставляє глибше мислить
І масштабніше все бачить,
Поступати справедливо…
Те, що вірш вчинити здатний,
Важко навіть осягнути.
Вірш – то пломінь благодатний
І без рими може бути!
07.03.2011р Пилип Тихий
|