МОЯ ДУША . Моя душа в бездонних НЕТа недрах , Повішена ,як електро проводи . І кожен гратиме в цих струнах –нервах , Не спричинивши тілу ,жодної біди .
Моя душа на перехресті всіх шляхів Розчавлена,чумацькими возами . В могилах , курганах , славних козаків Оплаканих вдовиними сльозами .
Розстелена українськими степами , У стоні над кобзарськими стопами. Бо рвуть кому завгодно ,жнуть серпами , Залишають сохнути жита снопами .
Моя душа в карпатських ріках бистрих , Бурлить ,вирує , водопадом виграє Дівчатам з дна видобува намиста І парубкам коштовності дістає .
Тайфуном в коломийках,швидких танцях, Привітніх посмішках Карпат красунь . Чому я - наймит у диво-іностранців , В заморських далях пожинаю сум ???
Моя душа в тріскучому морозі Чорно-білі й кольорові бачить сни . Закована в алмазах на березі , Спокійно спить й очікує весни .
У міліонах пролісків в Карпатах, Цвіте і пахне барвінком в лісі. У яблунь цвіту, ромашкових шатах , Ластівками у гніздечку в стрісі ...
Моя душа в старого дуба кроні Шумить із вітром ,з сонцем заграє , Кленовім листі ,як короля короні , Крізь літо протікає і життя моє ...
Летить в ключі осіннім ,журавлинім , З підбитим крилом чайки в зойку , В плодах дозрілих ,китицях калини , Яскравому вбранні пташини –сойки ...
Моя душа в Святому Піднебессі , Вогнем палає ,проливається дощем . А серце рветься ,коли за безцінь , Продали душу -натомість дикий щем ...
Ідейний задум просто прекрасний,і скільки метафор і порівнянь,різних епітетів...Але ні ритиіки ,ні ритму,навіть "коломийки" "недотанцьовані".Треба доопрацювати,бо навіть немає що підказати,якось все докупи понакидано ,й добрі правильні думки розхристані і "непричесані".Доопрацюйте і буде ЛЮКС!Творчої наснаги і до праці!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")