Пахне травень бузками і вишнями Та дурманить черемховим цвітом, Грає громом і грозами чистими, Попередник спекотного літа.
Тішить землю весняними шатами,
Розсіває прозорі роси І вітрами на ніжність багатими Чеше вербам зелені коси.
Млоїть тьохкотом, піснею світлою, Непокоїть душевні струни... Пахне травень любов'ю розквітлою, Відкриває зачаття руну.
|