БОСОНІЖ ПРОЙДУСЬ ПО ЗЕМЛІ,
ПО РІДНІЙ КАРПАТСЬКІЙ ДОЛИНІ,
ЦЕ В ЗГАДКУ ДИТИНСТВО МЕНІ,
ЛЮБЛЮ ТАК ХОДИТИ Й ДОНИНІ.
БОСОНІЖ Я ЙДУ ПО ЛУГАХ.
ДЕ ТРАВИ ТАКІ СОКОВИТІ,
ПРИЛИПЛИ НА БОСИХ НОГАХ,
А СИНІ ВОЛОШКИ У ЖИТІ.
БОСОНІЖ В ПРОТОЦІ БРЕДУ,
А ВОДИ У НАС- НЕ ТЕПЛИЦІ,
Я МОЛОДІСТЬ З НИХ УКРАДУ,
І ЧИСТОЇ СВІЖІСТЬ ВОДИЦІ.
БОСОНІЖ ПРОЖИТЕ ЖИТТЯ,
Я ПАДАЛА, ЗНОВУ ВСТАВАЛА,
НЕМА ВЖЕ НАЗАД ВОРОТТЯ,
НАМ ДОЛЯ ЙОГО НЕ ДАВАЛА.
|