За вікном
сріблясто засвітало,
Стерши з шибки
сизу каламуть.
Скло блищить, як
стінка п’єдесталу,
Змінюючи колір,
наче ртуть.
Б’є проміння сонячне у груди,
Сліпить очі та лоскоче
ніс, -
Прямовисно
ллється звідусюди
І струмує сяєвом
навкіс.
Добрий ранок,
світе таємничий!
Переливи світла
і тепла
Метушаться,
змішуються, кличуть
Йти на двір із
затишку житла.
Там вітрило часу
напинає
День новий між
сонячних будов, -
І мене, ще сонного
до краю,
Невблаганно зве
до праці знов.
09.09.12
|