*****
Наче світ брову
нахмурив,
Розпустив злі
чари -
Листу вкрило аж
по мури,
Небо землю
сварить,
Хмари
перекотиполем
Заступили сонце,
Сум у серці
гострим болем,
Як дивлюсь в
віконце.
Почорніли буйні
дуби,
Чола похилили,
Скоро вдягнуть
білі шуби
На могутні крила,
Погуляють на
весіллі
Завірюхи з
вітром,
Ну а зараз – тихо
квилять,
Хто ж їх сльози
витре?...
Небеса поволі
тануть
З громів й
блискавиці.
Де ж ти, промене ласкавий?
Обігрій землицю,
Звесели поета душу,
Оповиту сумом,
Щоб у рими невмирущі
Одягнув він думи!
|