Ой, тумани мої, розтумани
Розповзлися, мов сон, в далині.
Заблукали в туманах тих п’яні,
Розпорошені юності дні.
Покотились тумани ярами
І долинами рясно лягли.
Затуманились очі кохані
І в безодню свою потягли.
Зачакловані ходять тумани
Сіють радість і смуток в душі.
Розквітають і в’януть тюльпани
В моїм серці, лишивши рубці.
Ой тумани, мої, розтумани,
Розійшлись за селом наче дим,
Заблукала десь доля між вами,
Залишивсь я у світі один.
Вже вечірні спадають тумани
У долині земного життя.
Зорі гаснуть завжди на світанні
І сивіють на скронях літа.
04.03.2017р. Олесь Розхристаний.
|