Пума - це кішка велика прекрасна.
Вона сильна, спритна та як сонце ясна.
Самці завжди за самок сильніші,
Вони зростом більші і сміливіші.
Живуть завжди поодинці
І самці, і самки.
А у кожного із них
Є свої ділянки.
В основному живуть пуми
У Америці в степах.
Хоча можна їх зустріти
У пустелях та в горах.
У самки двоє-троє малюків.
Вона їх захищає від всіх ворогів.
Діти живуть біля мами,
Лише близько року.
Бо не можуть ще без неї
Ступити, а ні кроку.
Полює на тварин не дуже великих.
Як на домашніх, так і на диких.
Пума полює також на птахів,
Може їсти комах та усіх гризунів.
Пума добре плаває,
Але не охоче.
Бо шукати здобич
У воді не хоче.
Може більше птахів загризти,
А ніж вона зможе їх з'їсти.
Вона завжди зненацька нападає
Валить свою жертву та шию їй ламає.
В пуми стрибки дуже великі
По кілька метрів в довжину.
І завдяки цьому миттєво
Вона ловить свою дичину.
|