Рисі - це хижі прекрасні тварини.
На зріст зовсім невеликі та досить кмітливі.
Самка народжує двох-трьох дитинчат
Дуже маленьких пухнастих рисят (киценят).
Мама разом з татом виховує дітей
Їх навчають полювати та ховатись від людей.
Рисі живуть в тундрі
Та в хвойних лісах.
Також можуть жити
В засніжених горах.
Полюють рисі на зайців,
Також можуть упіймати оленів та гризунів.
Можуть хатки збудувати
Між коріннями дерев.
Роблять також між камінням
В глибині гірських печер.
Відстані великі
Майстерно пропливають.
А також собі здобич
Доцільно обирають.
Атакує свою жертву
Рись завжди тихенько.
Бо завжди у неї
Жертва досить не маленька.
|