Останні дні жовтня, останні дні жовтня -
Минуть, і відразу все в світі пожовкне
Все враз засмутиться, все враз захмаріє
І вже не насниться, як влітку надія -
В душі до весни облаштується тиша.
І вірш про кохання поет не напише,
Останні дні жовтня, останні дні жовтня -
Були безтурботні, а нині самотні.
Том зграї думок, наче сови із гаю,
В душі безпритульній до ранку гукають.
Кохана зімкнула у смужечку губки -
Нам ніде із нею шукати притулку.
Останні дні жовтня, останні дні жовтня,
В них сонячно ще, та вже присмак прогорклий.
25.10.2015
|