Рокоче матінка земля у попелі і димі, І потрясаються щораз пласти її родимі. Кипить огненна коломазь розжареної магми І не згасає гострий біль земної діафрагми.
Зростають нині на очах природні катаклізми І появляються між нас ознаки атавізмів. Вулкани лоно рвуть землі, випльовують каміння, Але пророки нас давно взивали до терпіння.
І хоч терпітиме земля від болю кожну днину, З орбіти власної вона не зійде й на хвилину. Переродитись має світ і вийти із туману, Щоби позбутися тих бід, що сиплять сіль на рану.
Усе вона переживе, усе перестраждає, Бо ради чого біль несе все відає і знає. Заради людства і життя, щасливих душ заради, Що наповнятимуть серця словами миру й правди.
Все так і є. Страшно від того, що робиться на нашій планеті. Вже людям треба давно замислитись над тим, як вирішити проблеми, які виникли перед людством.
Вчені кажуть, що вже перейдена межа і тепер мало, що можна зробити, та все ж надія є. Одне діло надіятись, а інше робити, але де там. Люди схиблені на грошах і крім них нічого не бачать, то ж треба готуватися землі, як і всім хто на ній, до терпіння, як учили пророки. Дякую за коментар!
Говоримо, що ми сильні. Затискаючизуби словами гасимо вогні, пишаємось тризубом… Донбас черговий рік в війні... Ворог дітей нам губить. Це триває роки, не лиш дні. Кінця ніхто не бачить. А ми і знов і знов німі. Мені все це БОЯЧЕ.Де хто сміється, а я ні.Я в кутку тихо плачу...
Я, як і Ви, Пані Катерино бачу НИНІ України. Приєднуюсь до ВАШОГО філософічного вірша. Дякую Вам за нього. Чи всі його зрозумібть? Покаже час. З повагою до Вас Василь Шляхтич з Польщі
Дякую за розуміння. Мене, як і Вас, дуже болить все, що твориться на нашій благословенній землі. Надіємось на краще, а виходить, як завжди. З повагою Чумак.
Болить ... ми мовчимо ... Димить ... не гасимо ... ПОРА нарешті обєднатись , не сперечатись , не нарікати , а діяти і думати про те , яким для нас має бути майбутній день .
А люди і поготів, бо з пригодою не посперечаєшся. Дякую!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")