Вишивала осінь смуток на вікні Із ниток-сльозинок, із холодних крапель. Тільки з цього боку чулося мені, Ніби між фіранок хтось невтішно плакав... Обриває вітер листя із дерев, Здер із осокора латану сорочку. І не вірить листя, що воно тепер Стало непотрібним. Та вмирать не хоче. Почуваюсь винною, хоч нема вини. Попрохати б сонця в золотої рибки! Проситься до хати лист горобини, Притуливсь щокою до моєї шибки І тремтить в нестямі, б*ється у вікно, Дощ впинає в нього своє мокре жало. ...На, ковтни, листочку, це міцне вино І закутай горло у пухову шалю. Листе, грішний ангеле! Чим я пособлю?!! Дати б тобі крила, сильні, як у птаха! Перезимував би в листянім раю, Де немає тліну, холоду і страху. Вилила на листя щирих слів єлей І теплом зігріла, як нічного гостя, Та й поклала в книгу, наче в мавзолей. Лист сказав:"Спасибі..." Чи мені здалося? А коли заснула, чула, мов крізь сон: Вітер перелічував на деревах кості. Дула пізня осінь в зламаний тромбон І волосся рвала на собі від злості...
|