Нечутно, мов кішка, м"якою ходою Прийшла до нас осінь з невидимих снів. Пішли діти в школу, гамірно, юрбою І нових турбот додалось у батьків.
Прийшла до нас осінь - веселка пропала, Вогонь в одну мить все навкруг запалив, А осінь турботливо, мов рідна мама, Підносить дари із полів і лісів.
Тихенько вона по планеті ступає, Дощем і туманом частенько вітає І небо над нами криштально дзвенить, Ще довго в повітрі прощання звучить.
Прийшла дуже тихо, усіх обійняла, Всміхнулась і літа ще трішки нам дала. В повітрі тонке павутиння летить - Блаженна і сонячна в осені мить.
Короткими дні стають, довшають ночі, А осінь нам чари дарує охоче, Аж подих тамую і погляд горить: Осінній сніжок під вікном вже лежить.
|