* * * Туман накинув покривало З м’яких і млосних білих хмар. В передвечірній млі стихало Усе навкруг. У світлі фар Розбіглись зляканії тіні Й затихли, лапаючи стіни, Ховаючи тіла примар. Густий, молочний, наче студень, Осів туман на виднокіл, Як волохатий ніжний пудель, Пригрівся біля теплих сіл. Настала ніч. В липкім тумані Потихли чорні димарі. Спинились віток рухи п’яні Й застигли, наче вартові. Туманна ніч молочним сяйвом Наслала сонну дрімоту. Затихло все. І тільки явір Шепоче тихо в темноту...
|