Білий іній. Білий іній диво з див. Все мереживом покрив. Побілив, позолотив Нам казковий світ відкрив. Дід мороз всю ніч не спав, Все ходив і прикрашав, Щоб раненько ми піднялись І приємно здивувались. Як із білих голочок Можна виткати садок, В загорожі всі дротинки, Навіть затишні будинки. Всі дерева, немов пави, Білі шалі повдівали. І в красі отих мережив, Краща всіх, стоїть береза. А мороз все притискає, Чудо, димку напускає. Ниспадає Божа ласка І зима стоїть, як казка.
|