Небо вкрили чорні хмари, заволокли пеленами. Миє землю непогода, на душі моїй тривога… Перші каплі б’ють об скло. Умиває дощ вікно, А на вулиці береза, ніби дівка нетвереза, Розпустила свої коси, проти вітру стала боса. Він не може цього знести, хоче коси ті заплести… Дощ періщить по вікні, біль пече мене в душі Наганяє сум – тривогу, за незнану ще дорогу... Що чекає мене зрання: щастя чи розчарування?... За вікном береза гнеться, і мені чомусь здається, Тягне свої коси – віти, ніби хоче пожаліти.
Гарно, пані Катерино! Вразило. Ви чудово передали настрій, створили цікаві образи. У дев'ятому рядку приберіть кому після "щастя", а після "зрання" поставте двокрапку. Або - знак питання. У наступному рядку після "гнеться" потрібна кома, бо далі йде інша частина складного речення. У третьому - збіг приголосних ("дощ в вікно"). Можна було б так: умиває дощ вікно (або обливає). Та вірш чудовий, мені дуже сподобався! Дякую Вам за задоволення від прочитання! Бажаю Вам натхнення й творчих успіхів!
Дуже вдячна,п.Маріє, за щирий коментар і підказки.Виправилась.Я знаю, що зі знаками пунктуації у мене проблема, може підкажите де знайти матеріал на цю тему, щоб дещо згадати, а дещо і вивчити.Буду вам вдячна.
Перші каплі б’ють об скло. Заглядає дощ в вікно, А на вулиці береза, ніби дівка нетвереза?.. До відчуття поезії ще б додати старанливості... Слово не любить поспішності та неуважного ставлення, тобто стук-грюк, аби з рук... А кому ж то любити рідну мову, як не нам? Подумаймо... Хочу принагідно розповісти почуте... Мамо, хвалять нас! Хто, доню? Ви мене, а я вас!
Дякую,п.Іване.Я не дуже розумію, що ви хотіли сказати своїм коментарем поповоду(стук-грюк).До цього вірша я поверталася чотири, або й п'ять разів і кожний раз щось змінювалось, і нарешті я вирішила, що можу друкувати.Про яку старанність йде мова?
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")