У затишші мирний луг. Сіно спочива в копиці. Плугатар покинув плуг, Хліб понесе у світлицю, В всміхнені погляне лиця. Пустить коні погулять, Закінчилися обжинки. Сонце в полі залишать, Жінку,дітей годувать. ---------------------------- Й відпочити на хвилинку. 07.11.11р.
Гарний віршик,п.Артуре, але мене якось непокоїть ось цей ваш вислів: "Сонце в полі залишать," так ніби сонце не обов'язково залишати в полі, а можна забрати й додому.
Задум хороший, але є помилки, порушений ритм... Вірш не закінчений і ще сируватий, бо не настоявся на чар-зіллі душі... "Закінчилися обжинки. Сонце в полі залишать, Жінку,дітей годувать. ---------------------------- Й відпочити на хвилинку." Після написання вірш повинен полежати 5-10 дрів, а то й більше і дозріти... Слово не любить поспіху...
п.АрТуре, як приємно, що на сайті зазвучали обжинки.Але було б не зле, дійсно, допрацювати.
У затишші мирний луг. Сіно спочива в копиці. Плугатар покинув плуг, Хліб понесе у світлицю, (В в)сміхнені погляне лиця. ось тут співзвуччя ВВ -не годиться, а також збій ритму пошукайте варіанти ( Пустить коні погулять, ( тут має бути 8 скл., а є 7" Закінчилися обжинки. ( має бути 7) Сонце в полі залишать,(має бути 8) Жінку,дітей годувать. наголос на д(І)тей- спробуйте виправити ---------------------------- Й відпочити на хвилинку. Думаю Вам вдасться удосконалити цей віршик- тоді можна буде оцінювати.:)
Ритм,я тут думаю до нічого,одне,я думаю це в всміхнені лиця,і то ...як виняток.А що ви скажете на те: Життя-то життя,- Не події і теми. Хоч ми й літописці-чернечі уми, Які аксіоми, Які теореми, Кому до нестями доводимо ми? Може скажете що тут не так?
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")