кіт всім єствОм до підлоги приник – просто зник і не дише… вмер, як годинник зіпсований на стіні. в хаті, як на кринИчному дні – пружнА й сторожкА тиша. …велика муха, й та, змирилась у павутИ-ні.
кіт – лапки невловимо повільні й безмовні тіні – зараз, уже, ось-ось! не втаЇться, видасть себе необачна миша… в хаті, як молоко скисле, згУрдилася відчутна тиша…
кіт оголений дріт – струм, нерв відкритий. зібравсь, як пружина тугА, стиснута до межі. чорний вогонь на ножі. доля миті – відпущена тятива і без промаху в ціль рази-ти!
…як ти, коли бажаної мети взявсь попри все досягти.
ні, гібрид -- ні... це той самий кіт, тільки в іншій ситуації... є ще один -- "Кіт мовчить..." -- поставлю його... до товариства... хотіла написати іще "Кіт рятує", але, може згодом... Коти -- цікаві істоти, таємничі... тільки з людьми розмовляють голосом -- тобто, "нашою мовою", а між собою -- мовчки... телепатично.
котів не можна не любити -- їх можна щонайбільше в сторону негативу -- не знати... не помічати... але щойно ви їх помітили, спостерегли їх -- одразу й полюбите, бо вони особливі істоти... скажу заради об*єктивності, що й собак люблю... але коти -- то... іще ті штучки...
ДЯКУЮ, ШАНОВНИЙ ПАНЕ ЧОТИРИВІРШЕ, (правильно я прочитала Ваше ім*я?...)з радістю дізналася од Вас про головне, що вірш тримає у напрузі, ніби сам ось-ось стрибнеш... це те, чого я й намагалася досягти -- відчуття напруги -- ані шелесь!..цілковитої обережностій обачності... терпеливості і настороженості... безтілесності тінеподібної цього первісного мисливця... ще дякую за підвищення мого рейтингу -- не знаю до пуття, що це означає, але думаю, щось дуже-дуже гарне і важливе... то й втретє одсилаю Вам вдячність мою щиру...
дякую, люба maja! Коти дуже людиноподібні істоти... стільки у них НАШИХ рис у поведінці, в характерах, коти -- ніби люди, але без нещирості і різних інших недосконалостей людських наших... гарна "ікона"... не знаю, чи вдалося мені одіслати Вам відповідь на повідомлення попереднє Ваше... сподіваюся, що вдалося... як пересвідчитися поки що не знаю...
отак "подібне й тягнеться до подібного" -- маю на увазі нас з Вами, як шанувальниць котячого племені... Дякую, maja!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")